2025. május 29. - 2025. május 31.
I. Nemzetközi Egészségtudományi Konferencia
Konferencia
Az űrutazás kezdete óta kiemelt jelentőségű a legénység megfelelő élelmiszerellátása. Az út hossza kulcsfontosságú, hiszen más egy rövid utazás és más egy több hónapos misszió előkészítése. Az élelmiszerek szállítása, tápanyagtartalma, eltarthatósága és az űrkörnyezet hatásai mind befolyásolják a táplálkozást. Az űrételeknek biztonságosnak, táplálónak, ízletesnek és változatosnak kell lenniük, miközben minimalizálják a hulladékot. A mikrogravitáció megváltoztatja az emésztést és az anyagcserét, míg az űrben történő intenzív testedzés növeli az energiaigényt. Az űrutazás során fellépő sugárzás, mikrogravitáció és stressz fiziológiai változásokat idéz elő, amelyeket megfelelő táplálkozással és gyógyszerekkel lehet mérsékelni. Az előadás ezeknek a hatásoknak az élettani következményeit és az ellensúlyozásukra kidolgozott táplálkozási és farmakológiai stratégiákat foglalja össze.

img
Részletes információk
Időpont:
2025. május 29. - 2025. május 31.,
Helyszín:
SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar / Art Hotel Szeged
Csongrád-Csanád 6720 Szeged Somogyi utca 16
Témakör:
Orvostudományok/ Egészségtudományok
Szervező:
SZTE ETSZK
Célcsoport:
Felsőfokú képzésben részt vevő képzésben részt vevők
Nyilvános:
Igen